Kalenat 2025 kutsuu tanssin riemuun Lappeenrantaan!

Kalenat – lasten ja nuorten kulttuuritapahtuma kokoaa jälleen kansantanssiryhmät ympäri Suomen Saimaan rannalle Lappeenrantaan 12.-15.6.2025. Neljän päivän ajan tanssin ilo ja yhteisöllisyys täyttävät kesäkuisen viikonvaihteen, kun lapset ja nuoret pääsevät kohtaamaan, tanssimaan ja nauttimaan yhdessäolosta.

Tulevan tapahtuman yhteisohjelmat on nyt julkaistu ja ne löytyvät osoitteesta tanssinriemu.fi. Yhteisohjelmien tansseja ovat koreografioineet Susanna Kivinen ja Maiju Laurila. Susanna on luonut energiset ja vauhdikkaat tanssit taitotasoille C ja D, kun taas Maiju on suunnitellut iloiset ja leikkisät koreografiat nuoremmille tanssijoille taitotasoille A ja B.

Yhteisohjelmien tanssit tarjoavat monipuolisen kattauksen suomalaisia kansantansseja, kuten polkkaa, polskaa, masurkkaa ja jopa hambon rytmejä. Tämän vuoden musiikki koostuu valmiiksi tuotetuista teoksista, ja kokonaisuuden äänimaailma löytyy helposti suoratoistopalveluista.

Kalenat ei ole vain tanssia, vaan myös yhteisöllisyyttä ja hauskanpitoa. Ohjelmaan kuuluu erilaisia työpajoja, joissa lapset ja nuoret voivat oppia uutta kansanperinteestä, tanssista ja musiikista. Työpajat tarjoavat osallistujille mahdollisuuden syventää osaamistaan ja kokeilla uusia asioita yhdessä ohjaajien ja muiden osallistujien kanssa.

Lisäksi tapahtumassa nähdään upeita esityksiä eri ryhmiltä, joissa esitellään niin perinteisiä kuin modernimpia tulkintoja suomalaisesta kansantanssista. Esitykset tarjoavat monipuolisen katsauksen kansantanssin rikkaaseen perinteeseen ja siihen, miten se elää ja kehittyy uusien sukupolvien käsissä.

Valmistaudu mukaan unohtumattomaan kesätapahtumaan, joka on täynnä tanssin riemua ja iloista yhdessäoloa! Nähdään Lappeenrannassa, missä tanssin askeleet kohtaavat kesän lämmön ja ystävyyden tunnelman!